Vikten av prototyper för investerare och entreprenörer

I starten av en verksamhet kan det vara nödvändigt med en prototyp. Oavsett vad verksamheten ska syssla med så är en prototyp bra för entreprenören som är skaparen av prototypen, samt för investeraren som eventuellt ska investera i den. Att utveckla en prototyp är ett bra sätt att ta reda på hur en produkt eller tjänst kommer fungera i praktiken och därmed göra diverse förbättringar av densamma. Hos Prototyp.se skapas många prototyper och där kan man exempelvis få hjälp med att skapa en prototyp till en app eller annan mjukvara.

Tre anledningar att göra en prototyp

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Då bör du försöka skapa en prototyp av det. Anledningarna till varför en prototyp är bra att ha är många och genom att skapa olika prototyper kan man komma fram till vilken version som kommer fungera bäst ute i verkligheten. Att satsa på en prototyp är viktigt och här nedan får du tre exempel som kan motivera dig att ta steget mot din första prototyp:

  • Det är lättare att få investerare.

Som investerare vill man veta vad man ska investera i. Att enbart förklara sin produkt eller tjänst kan vara allt för abstrakt för att en investerare ska våga gå in med kapital i verksamheten. Med en prototyp blir allt mer tydligt och sannolikheten att få en investerare ökar.

  • Du kan göra förbättringar innan idén lanseras.

Med en prototyp får man möjlighet att prova på sin idé eller tjänst innan den lanseras ute i verkligheten. Dessutom kan man, tack vare det, göra förbättringar och justeringar för att den ska fungera ännu bättre innan den riktiga produkten eller tjänsten ser dagens ljus.

  • Prototypen ger dig erfarenhet.

Om du aldrig tidigare skapat något från grunden, kan en prototyp ge dig lite erfarenhet gällande hur det egentligen är att göra just det och/eller att vara entreprenör. Får du blodad tand vet du att det är ett gott tecken, men om du längs vägen känner att du tagit dig vatten över huvudet kanske det inte är rätt väg för dig att gå.

Få hjälp med din prototyp

Att skapa en prototyp är inte alltid helt lätt och därför kan man behöva få hjälp med den biten. Beroende på vad det är för produkt eller tjänst du ska skapa, behöver du vända dig till någon som kan ta fram den typen av prototyp som du behöver. Ska du exempelvis skapa en prototyp i form av en mjukvara, kan du vända dig till aktörer såsom prototyp.se. De kan hjälpa till med att skapa prototyper för appar och andra mjukvarusystem samt hjälpa till att förbättra dem så att du får ett välfungerande system redan innan lanseringen. Hos prototyp.se jobbar många duktiga kodare och mjukvaruutvecklare som hjälper både privatpersoner och företag med olika typer av mjukvaruutveckling.

Gå gärna in på prototyp.se för att läsa mer om deras tjänster. De erbjuder många smarta tjänster för just utvecklingen av mjukvaror så att processen ska bli så lyckad och kostnadseffektiv som möjligt.

Relaterade inlägg