Studera ekonomi och investering

Att studera ekonomi, finans och business ger dig stora möjligheter att få ett välbetalt jobb. Det finns flera inriktningar att välja mellan.

Nationalekonomi

Nationalekonomi handlar om ekonomi på ett mer teoretiskt plan, som hur finanserna i ett land bör hanteras. Eller hur den ekonomiska utvecklingen fungerar genom låg- och högkonjunkturer. Om du vill läsa ekonomi på Handelshögskolan så kommer du per automatik få fördjupa dig i nationalekonomi. Det passar dig som tycker att ekonomi är intressant, men inte nödvändigtvis vill läsa ekonomi för att bli rikare själv.

Investering och business

Om du är intresserad utav att läsa ekonomi för att driva eget företag och lära dig investera, kan du satsa på att bli börsanalytiker eller fördjupa dig på annat sätt inom just investering och finans. Det finns även särskilda businesskolor som du kan läsa på, vilket särskilt passar dig som vill driva eget företag. Du måste inte studera ekonomi och investering för att kunna få en god ekonomi. Det är många som läser böcker, lyssnar på poddar som ”Rika tillsammans” och lyckas på egen hand att bygga upp en pengamaskin. God ekonomi handlar först och främst om att förstå hur ekonomi och investeringar fungerar och ta eget ansvar för sin finansiella situation.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *