Minska elkostnaderna på företaget

De allra flesta är väl medvetna om att elpriserna ligger högre än någonsin förr. Det sätter naturligtvis en mycket stor press på både privatpersoner och företag runt om i landet. Elpriserna ligger idag på rekordhöga nivåer jämfört med åren innan, men det finns sätt som du kan minska företagets elkostnader markant.

För att du ska kunna minska dina elkostnader räcker det inte bara med att släcka lampan när du går ut ur ett rum. Som företagare kan du behöva vidta mycket mer omfattande åtgärder för att få ner kostnaderna. Det är nämligen inte bara du som kommer röra dig på arbetsplatsen, utan även dina anställda. Här nedan listar vi våra bästa knep på hur du kan minska elkostnaderna på företaget i vinter.

3 bra tips för att sänka elkostnaderna

1. Satsa på fjärrstyrning

Genom fjärrstyrning kan du styra allt från smart element till datorer, värme och belysning på ditt företag. Ett smart element kan du t.ex. sätta på och stänga av med hjälp av din mobiltelefon. Det gör det möjligt för dig att ha koll på elen även när du inte befinner dig på plats.

2. Elektronisk utrustning

Majoriteten av alla företag har en hel del elektronisk utrustning i form av kyl, frys, kaffemaskiner och mikro. Om budgeten tillåter är det en god idé att byta ut gamla maskiner till nya, alternativet ta bort maskiner som inte används.

3. Byt glödlamporna på företaget

Belysningen är naturligtvis väldigt viktig för att du och dina anställda ska kunna arbeta effektivt, men valet av belysning är avgörande för elfakturan. Satsa alltid på energisnåla LED-lampor och skippa klassiska lampor helt och hållet.

Mer pengar

Relaterade inlägg