KUNSKAPSBYRÅ

Du vill hänga med i den senaste forskningen men det är svårt att hinna med - jag fixar det!

Emma Sjöström, PhD

Jag skriver skräddarsydda rapporter, översikter och PM till ledningar, medarbetare och andra målgrupper, för internt bruk eller offentlig publicering.

Kunskap i skriftligt format

Med 20 års erfarenhet som forskare vid Handelshögskolan i Stockholm har jag koll på den senaste vetenskapen på området. Jag är också specialist på att sammanfatta akademisk kunskap så att den blir lätt att ta till sig, både till innehåll och form.

Exempel på tidigare uppdrag:

a

PM till styrelse: "Mätning och redovisning av koldioxidavtryck för fonder"

a

Rapport till kapitalägare: "An overview of academic research on universal owners"

a

Rapport till kapitalägare: "The performance of socially responsible investment"

a

En bra forskningsöversikt inom hållbara investeringar, som även är tillgänglig för målgrupper utanför den akademiska världen, är en uppgift som kräver ett flertal kvalificerade kompetenser av författaren. Med en forskarutbildning i ekonomi, pedagogisk förmåga, tillgängligt språk och effektiv arbetssätt är Emma klippt och skuren för uppgiften.

Johan Florén, Chef ESG och kommunikation, Sjunde AP-fonden

Jag kan verkligen varmt rekommendera Emma Sjöström som kunskapsresurs. Vi har haft behov att få överblick och presentera hållbara finansverktyg och Emma har snabbt förstått våra behov, gjort omvärldsanalys och funnit vad vi letat efter.

Ebba Lindegren, Director, Sustainable Finance, Sweco

”Tack Emma för en bra, relevant och inspirerande dragning om hur vi som bank kan påverka vår omgivning i rätt riktning i fråga om hållbarhet. Speciellt intressant kring ansvaret och möjligheten som kommer genom aktivt ägande, just för att bättre kunna driva på förändring".

Kenneth Schoultz, Nordea