Investera i företaget – förbättra arbetsmiljön

Det sociala klimatet på arbetsplatsen har stor betydelse för hur god relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare blir. Om du som företagare vet med dig att du behöver arbeta extra med arbetsmiljön kommer här några riktigt smarta tips du kan ta del av.

Ett vanligt missförstånd är att arbetsmiljö endast handlar om arbetsutrustning, säkerhet och noll tolerans mot diskriminering på arbetsplatsen, men arbetsmiljö omfattar mycket mer än så. För att dina anställda ska trivas kan du behöva investera i företaget på ett helt annat sätt. På samma sätt som du bryr dig om ditt hem med en fin tapet till vardagsrum och nytt kakel i kök bör du bry dig om kontoret. Här nedan hittar du några bra inredningstips som fräschar upp företaget och bidrar till en bättre arbetsmiljö på mer än ett sätt.

Bästa inredningstipsen när du vill investera i arbetsmiljö

Med rätt inredning på ditt företag kan du få dina kollegor att må mycket bättre på arbetsplatsen – något som i sin tur bidrar till förbättrad effektivitet och leveranssäkerhet.

  • Se till att du kan erbjuda den bästa och mest praktiska belysningen för just ditt kontor och din verksamhet. Arbetsbelysning är A och O för produktivitet och arbetsmiljö.
  • Målade väggar kan kännas som en självklarhet, men med vackra tapeter skapar du den där familjära och hemtrevliga känslan dina anställda kommer älska!
  • Genom att inreda med växter skapar du en mer hemtrevlig miljö, samtidigt som du förbättrar inomhusluften och syrenivån på kontoret.
  • Den ombonade känslan gör mycket för arbetsmiljön. Satsa på fina tavlor, kuddar i sofforna, gardiner och andra detaljer som skapar trivsamhet.
  • Våga tänka utanför boxen och skippa de klassiska sofforna. Välj istället fåtöljer, sittsäckar eller kombinera sittytor för ett mer varierande arbete.
  • Välj rätt färger på företaget. Visste du att färgerna grön och gul gör folk gladare och förbättrar koncentrationen hos dina anställda?

Driva företag

Relaterade inlägg