Investera i aktier och fonder

Att investera i aktier och fonder är ett långsiktigt sätt att bygga upp din ekonomi på. Du kan börja redan i dag, även om du inte har så mycket kunskap eller pengar.

Börja investera

För att tjäna pengar på aktiemarknaden behöver du ge dina investeringar mycket tid. Du måste inte ha mycket pengar för att sätta igång, då det är tiden som är den största avgörande faktorn. Du kan börja med 100-500 kronor i månaden. Aktier och fonder är ett bra sätt att tjäna pengar på, men du har ingen garanti att få tillbaka pengarna. Därför ska du bara investera pengar som du kan förlora; att du ändå har råd att betala alla dina räkningar. När du börjar kan det vara klokt att investera i en fond. Då är det en bank eller ett annat finansinstitut som sköter investeringen åt dig.

Investera långsiktigt

För att tjäna pengar är det klokt att du lär dig mer om aktiemarknaden. Du kan läsa tidningen Dagens Industri för att få bättre koll på både hur börsen fungerar och hur olika företag är värderade. Det finns också många bloggar och YouTubekanaler som du kan följa för att lära dig mer om hur du investerar i aktier.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *