Hur filmer kan hjälpa ditt företags kommunikation

Är det något medium som kommer att definiera den tid vi lever i just nu, så är det filmen. Då menar vi inte långfilmer från Hollywood, utan snarare film för att förmedla en idé, känsla, produkt eller tjänst. Snabbare och heltäckande internet, telefoner med videochatt, plattformar som Youtube och Twitch och mer distansarbete är några av de faktorer som spelat in i företagsfilmens framfart.

Hårdare konkurrens men unika möjligheter

Att människor dras till filmer mer än tidigare betyder att konkurrensen har ökat. Det blir allt svårare att stå ut från mängden och det räcker sällan med ett välskrivet manus och goda intentioner. Att förstå sin målgrupp är a och o, oavsett om det rör sig om företagsfilmer som ska användas för rekrytering, produktbeskrivningar, internkommunikation, reklam, branschnyheter eller något däremellan.

Balans mellan information och intresse

Konsumenter ställer allt större krav på produktionskvalitet. En dåligt producerad film kan ses som lättja, slarv och inkompetens, vilket på ett eller annat sätt kommer att smitta av sig på företaget. Det är som att ha en hemsida full med stavfel, döda länkar och färgteman som skaver i ögat.

Om företagsfilm ska kunna bli en återkommande och effektiv del av er kommunikationsstrategi så måste man hitta balansen: Informativt nog att få fram det ni vill, intressant nog att fånga uppmärksamhet hos tittaren. Att låta medarbetare utan erfarenhet skapa filmen kan absolut vara en bra teambuilding-övning – och kanske kul för intranätet. Men ska filmen utanför företagets väggar är det stor risk att det antingen blir för stelt eller för flummigt.

Möjlighet att skapa nya kund- och affärsrelationer

Samarbete med en byrå som fokuserar på att skapa företagsfilmer kan hjälpa er att få fram ert budskap, och på sikt hålla nere produktionskostnaderna. Visar det sig att relationen blir långsiktig, behöver inte byrån göra samma research om ert företag. Och förhoppningsvis har både ert företag och byrån en bättre bild av vad ni vill åstadkomma ju fler projekt ni har tillsammans.

Företagsfilmer blir ett alltmer uppmärksammat kommunikationsmedium, just för att en korrekt utformad film kan åstadkomma så mycket mer än vad en text kan göra. Företaget får optimala förutsättningar att nå ut till omvärlden, om det så är för att hitta nya kunder, sprida information, hitta nya medarbetare eller helt enkelt bara visa att ni finns.

Relaterade inlägg